Tochigi Nikon

De vinker farvel til os på Sendai Akiu Spa Hotel Sakan, hvor vi overnattende inden turen videre. Foto: Henrik Bo

Tochigi Nikon er deres objektiv fabrik i Japan. Men ikke alene er det stedet, hvor de mest avanceret objektiver bliver produceret, men også stedet hvor de udvikler nye objektiver. Tochigi Nikon ligger nogenlunde midt imellem Sendai og Tokyo. Desværre var det også her forbudt, at tage billeder.

Foto: Henrik Bo

Vi fik en rundvisning på fabrikken og så hvordan de laver deres 24-70mm bl. 2.8, 200mm bl. 2.0 og 400mm bl. 2.8. Mellem os, hele samle processen er hele vejen håndlavet og som et eksempel så kan man nå på en arbejdsdag at samle en’ 200mm bl. 2.0.

De japanske arbejder stod på lange rækker i deres blålige arbejdstøj og omhyggelig limede de enkelte linseelementer i det ydre som vi normalt ser som fotografer. Og som ovenstående, var der også her en afskeds komite.

Foto: Henrik Bo

Hele turen har indtil videre været helt fantastisk, bare det at se de to Nikon fabrikker og Tsunami området omkring Sendai har været en meget stor oplevelse. Men når alt kommer  til alt er den dybere mening med turen, at kommer med ris, ros og ønsker til Nikons udviklingteam. Jeg lovede i den sidste blogpost, at komme med mine betragtninger men vil indtil videre lige trække det lidt i land. Egentlig ud fra den betragtning at det vil ikke være særlig loyalt at skrive om emner som er blevet diskuteret på et lukket møde. Men jeg vil godt nævne, at video funktioner i dslr kameraer har været en berørt en del.

Her står jeg udenfor Nikon’s hovedkvarter i Tokyo. Foto: Henrik Bo

Men der ingen tvivl i mine øjne om, at være en del af NPS Nikon Nordic – Japan Tour 2013  og få direkte mulighed for at tale direkte de mennesker som laver de kameraer som vi i princippet lever af hver dag er en utrolig mulighed og som jeg er meget beæret over at være en del af.

Sushi er meget populært i Danmark, her nedenunder er den japanske udgave som består af rå fisk, blandt andet tun og ikke noget med at blive pakket ind i ris eller tang.

Japansk sushi. Foto: Henrik Bo

Læs mere de næste dage…….

 

 

Leave a Reply